Trudo 100 jaar

BASISSCHOOL TRUDO 100 JAAR

Het jaar 1922 is een bijzonder jaar in de Eindhovense geschiedenis. In hartje Strijp wordt basisschool Trudo gesticht. Het schoolgebouw ziet er iets anders uit dan nu. Aan weerszijden bevindt zich een toegangsdeur, er is dan nog geen aanbouw en de "toiletten" bevinden zich onder het afdak. De school is een jongensschool met zo’n 44 leerlingen per klaslokaal. In 1928 wordt gestart met de bouw van de St. Jozefschool; een 6-klassige school die haaks op het gebouw van de Trudoschool wordt gezet. In 1969 wordt de school zoals we hem nu kennen vormgegeven: een lagere school voor jongens en meisjes. In 1974 wordt daar de kleuterschool aan toegevoegd.

Inmiddels zijn we bijna 100 jaar verder en bestaat basisschool Trudo nog steeds. Nu een moderne school met ruim 240 nieuwsgierige leerlingen, een team van ruim 20 enthousiaste medewerkers en een zeer betrokken ouderpopulatie. Basisschool Trudo is een school in het ‘dorp Strijp’ in een stad met een rijke geschiedenis en daar zijn wij trots op.

FEESTDAG 1 APRIL 2022

Op 10 januari 2022 openen wij met alle leerlingen dit bijzondere jubileumjaar en proosten we op alle jaren dat basisschool Trudo nog hoog kwalitatief onderwijs mag geven. We werken met de leerlingen drie weken lang over de geschiedenis van Strijp en basisschool Trudo. Op 1 april 2022 vieren we het 100jarig bestaan met een officieel gedeelte waarbij prominente Eindhovenaren en Strijpenaren zullen aansluiten. We eindigen met een spetterende feestdag voor alle leerlingen en ouders van basisschool Trudo.

REÜNIE 24 JUNI 2022

Op 24 juni staat er een reünie op de planning. We nodigen alle oud-leerlingen (vanaf 18 jaar) uit om die dag terug te gaan in de tijd en met hun oudklasgenoten oude herinneringen op te halen. Dat doen we onder het genot van een drankje. Heeft u zelf op Trudo gezeten of kent u mensen die op onze prachtige oude school les hebben gehad, meld u dan aan voor de reünie en houd onze website en/of facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

AANMELDEN REUNIE: U kunt zich digitaal aanmelden of print het formulier uit en stuur het op naar basisschool Trudo, t.a.v. Reüniecommissie 100, Trudostraat 10, 5616GB Eindhoven.

Aanmelden kan tot 1 mei 2022.

Wilt u iets vragen of heeft u informatie die interessant is voor ons dan kunt u deze mailen naar 100jaar@basisschooltrudo.nl.