Aanmelden

Wat leuk dat u interesse toont in onze school. Een basisschool kiezen voor uw kind is een belangrijke stap. Op onze website is veel informatie te vinden over ons onderwijs. Echter mag een rondleiding niet ontbreken. Alleen zo kunt u de sfeer proeven en zien hoe wij dagelijks spelen en leren in onze school. Hieronder vindt u de informatie over de aanmeldprocedure. Heeft u vragen dan kunt u altijd bellen of mailen. Wij staan u graag te woord.

 

Vanaf welke leeftijd kunt u uw kind aanmelden? 

Leerlingen mogen sinds 2014 pas worden aangemeld vanaf 3 jaar. Dit om gelijke kansen te bevorderen. Op basisschool Trudo houden we ons aan de leeftijdsgrens van 3 jaar omdat we merken dat we steeds meer aanmeldingen krijgen en we dit graag eerlijk en zo kansrijk mogelijk willen organiseren. Toch is het al mogelijk om vanaf dat het kind 2 jaar is een rondleiding in te plannen. U kunt dan na de rondleiding ervoor kiezen om uw kind op de wachtlijst te plaatsen. Vlak voordat uw kind 3 jaar wordt, krijgt u bericht van ons of we uw kind kunnen inschrijven. 

 

Hoe bepalen we welke kinderen we gaan plaatsen?

In het begin van elk kwartaal bekijken we alle inschrijvingen van kinderen die op de wachtlijst staan en in dat kwartaal dan 3 jaar worden.  Per geboortejaar schrijven we 31 leerlingen in en per kwartaal schrijven we ongeveer 8 leerlingen in.

Broertjes en zusjes plaatsen we als eerst. Vervolgens plaatsen we kinderen op basis van de kortste afstand tot de school, totdat alle plekken per kwartaal zijn vergeven. 

Op deze manier blijven we een wijkschool en hopen we bij te dragen aan een eerlijke plaatsing. Deze manier van aanmelden en inschrijven betekent helaas ook dat kinderen die naar het kinderdagverblijf of peuterwerk in ons spilcentrum gaan niet automatisch een plek hebben op onze school. 

 

Inschrijven van kinderen die ouder zijn dan 4 jaar

Kinderen die al 4 jaar of ouder zijn en al onderwijs hebben genoten op een andere school kunnen zich alleen inschrijven als we plek hebben in het betreffende leerjaar.  Op de website houden we nauwkeurig bij voor welke leerjaren we nog plek hebben. Wanneer we plek hebben gaan we graag met u in gesprek om te onderzoeken of we kunnen bieden wat uw kind nodig heeft. 


LET OP! 
Helaas hebben wij voor schooljaar 2023-2024 een aanname stop voor de groepen 1 t/m 4 en de groepen 6 t/m 8. Ook voor leerlingen met geboortejaar 2020 hebben wij een aanname stop.